BMW E36 320i Watsons Macau 1997

      scale 1:18 BMW

This is my own custom build but it was realised with a combination of 2 different sets of purchased decals and some of my own design.The donor model is a Winkelhock 1997 Warsteiner car. The race striping part of the livery was identical so that was easy. The interior is ok. The wheels are a partial match: perfect for the front wheels, less than perfect for the rear ones. Let's assume this build depicts the car in training :)

If you're interested in some more detail on the decals sets, clear coat / varnish and fonts, read on below the photo section (in Dutch for now).

a car
a car
a car
a car
a car
a car
a car
a car
a car
a car
a car
a car
a car
a car

>

Ik had eerst decals voor dit model gekocht van decaldoc.de maar bij nader inzien was dat felle “Watson’s” groen (wat deze auto er toch echt doet uitspringen, vind ik) nogal flets. Net voor ik echt met de ombouw van start ging bracht AB decals dezelfde set uit, maar met een veel feller groen, bijna fluo zelfs. Dit heb ik dan ook maar gekocht, in de categorie “lessons learned”. Deze set had dus wel betere kleuren maar één grote fout (naar mijn goesting), namelijk dat het lettertype Arial gebruikt is ipv Helvetica, zoals werkelijk in de jaren 80 en 90 veel gebruikt werd voor bestickering. De verschillen zijn eigenlijk niet zo groot, behalve voor een paar letters waaronder de “ t ” … daar valt het echt op … en dus in de naam Watsons’s die aan elke kant van het model in het groot te zien is: Helvetica_vs_Arial En net in dat opzicht waren de decals van decaldoc.de wel correct … en dus heb ik de mooie groene decals van AB decals gebruikt, in combinatie met andere decals van decaldoc.de. En dan een laag vernis erover (Talens) … waarmee de decals van decaldoc.de letterlijk oplosten voor mijn ogen … daar bleef enkel wat zwarte vuiligheid van over. Grrrr … tot zover hun statement “kan worden nabehandeld met alle gangbare vernissen” … ik heb intussen ook op decals van Nikdraw getest; deze zijn wel goed bestand tegen Talens acryl vernis, net als die van AB. Ik heb dus alle decals waar de letter “ t “ nogal prominent in voorkomt maar opnieuw zelf gemaakt, in een correct lettertype en resistent tegens Talens vernis. Ik hoop ooit eens een decal set te vinden die ik gewoon kan gebruiken zonder problemen :)